Baština 512

Verbum predstavio knjigu duhovnog velikana biskupa Fultona J. Sheena 'Stvoreni za sreću'

Verbum predstavio knjigu duhovnog velikana biskupa Fultona J. Sheena 'Stvoreni za sreću'
ILUSTRACIJA

Svi želimo biti sretni, no ipak se čini da često sami uzrokujemo nesreću i sebi i drugima. Duhovni velikan Fulton Sheen na jednostavan način tumači tajnu istinske sreće i nužne korake u njezinu postizanju.

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 30. svibnja predstavljena je knjiga Stvoreni za sreću. Ključ za svrhovit život, a knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Svi želimo biti sretni, no ipak se čini da često sami uzrokujemo nesreću i sebi i drugima. Čak i kada to nije slučaj, naše živote neizbježno sačinjavaju tuga i razočaranje. Postavlja se pitanje kako ćemo reagirati; hoćemo li biti cinični i pokušati, pod svaku cijenu, prigrabiti što više površnih i kratkotrajnih zadovoljstava ili ćemo priznati kako smo ipak stvoreni za nešto više!? 

Upravo tim temeljnim promišljanjima važnima za život svakog čovjeka bavi se slavni Fulton Sheen u svojoj poznatoj knjizi Stvoreni za sreću koju je nedavno objavila nakladna kuća Verbum. U ovom djelu Sheen na jednostavan način tumači tajnu istinske sreće i nužne korake u njezinu postizanju. Na tomu putu itekako je važan autentičan duhovni život, a on podrazumijeva puno više od formalne religioznosti, pukog vršenja zapovijedi, čitanja Biblije i sl.

Sheen objašnjava da kršćanstvo nije etički sustav, skup pravila ili dobrih uputa koje treba provesti u praksu. Kršćanstvo se prvenstveno sastoji u osobnomu odnosu s Isusom, a duhovni život podrazumijeva da budemo nanovo stvoreni i pridruženi novomu, višem životu – nadnaravnom životu milosti. To je put kojim možemo doći do istinske sreće i uspostaviti novu vrstu odnosa sa samim sobom i drugima – odnos djece Božje, po Isusu Kristu.

Savjeti i ideje, kao i jasni koraci i smjernice čine ovu knjigu korisnim suputnikom u propitivanju vlastitoga života kao i u potrazi za njegovim konačnim smislom. Stoga njezin podnaslov Ključ za svrhovit život jako dobro odražava bit knjige. Govoreći o tome što je najvažnije u životu Sheen se izražava na vrlo jednostavan način, s mnoštvom životnih primjera bliskih svakodnevici svakog čovjeka što sve ovu knjigu čini korisnom najširem krugu čitatelja.

Knjiga Stvoreni za sreću u prijevodu Ivane Krencer dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr

misija / verbum