Baština 608

Luka Vuco: Po šerijatu nevjernici su svi koji nisu muslimani

Luka Vuco: Po šerijatu nevjernici su svi koji nisu muslimani
FOTO REUTERS

Problem prihvata izbjeglica nije jednostavan posao. Kažemo da se ne mogu primati oni migranti koji ne će prihvatiti civilizaciju zemlje u koju dolaze. Svakako da je vjera bitni dio današnje civilizacije. Kršćanska vjera kaže da se mora činiti dobro prognanima i izbjeglicama. Stoga neki svećenici samozvano nastupaju u ime Crkve tražeći da izbjeglice treba prihvatiti, jer je Isus rekao: „Što god učinite jednom od moje najmanje braće meni učiniste“. (Mt 25 40) 

Treba razlikovati pomoć od prihvaćanja. Znamo kako je bilo teško primati u kuću prognanike na dulje vrijeme u našem obrambenom ratu. To brzo postaje neizdrživo. Isus traži od svojih vjernika dijeljenje pomoći beskućnicima i prognanima. Pomoć je jedno, a primanje je druga stvar. Ne možemo ne vidjeti što se događa s kršćanima u zemljama u kojima su muslimani većina. Koliko trpe kršćani u islamskim zemljama. Nedavno su ubijeni u Egiptu desetci kršćana koji su iši na hodočašće. Tako desetci tisuća muslimana traže smrt žene kršćanke s petero djece jer je tobože uvrijedila Kuran čašom vode. 

Nema skoro niti jedne islamske zemlje u kojoj kršćani ne doživljavaju progone. Do jučer su u Bosni kršćani teško stradavali od muslimana kad su bili većina, a i sada nastoje postati većina. Vi možete i trebate nahraniti islamsko dijete, ali ga se čuvajte kad odraste, jer bi vas to moglo stajati glave. U njihovoj vjeri nije zabranjeno po njihovom zakoniku šerijatu činiti zlo nevjernicima. Nevjernici su svi koji nisu muslimani. Razlog se lako nađe. 

I Isus kaže da šalje svoje učenike „među vukove.“ „Budite mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi“. (Mt 10, 16) Ne činite drugima zlo, ali se čuvajte ljudi kao što zmija čuva glavu pred ljudima. Isus nije bio naivan kad je upozorio svoje učenike da se „čuvaju ljudi.“ Kada neke države traže da imigranti moraju prihvatiti kulturu zemlje u koju dolaze, onda svakako moraju prihvatiti da se ne smije ubiti iz vjerskih razloga. A to islamisti smatraju napadom na njihovu vjeru. Zato primati u svoju zemlju one koji se toga nisu odrekli i koji su poslani da šire ognjem i mačem islam, uvod je u propast i svoga naroda. 

Jedno je kad sada kažu, da se oni odriču toga šerijatskog zakona, a druga je stvar i kad postanu većina i njima ovlada grabež za tuđim uz vjerske optužbe. I komunisti su ubijali sve imućnije ljude. Mi se danas ne možemo ponašati kao Venecija kad se turska granica pomakla s Klisa na Dinaru. Ona je tada pozvala muslimane, koji su bili privilegirani na vlasti da prime krštenje i ostanu u zemlji, a koji to odbiju neka slobodno idu preko Dinare. 

To se tako danas ne može raditi, ali ne može se niti primati u zemlju one koji će u ime Kurana sutra odsijecati glave. Takve migrante je najbolje nahraniti i poslati natrag u svoje zemlje da tamo uče živjeti po civilizaciji po kojoj danas svijet živi.

Piše Luka Vuco

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav uredništva portala Misija