Baština 779

NE BOJTE SE Nova knjiga urednika Misije Ivana Ugrina

NE BOJTE SE Nova knjiga urednika Misije Ivana Ugrina

“Ne bojte se”, naslov je najnovije knjige novinara i publiciste Ivana Ugrina, koju je koncem srpnja tiskao u vlastitoj nakladi. Tekstovi u ovoj knjizi datiraju od 14. rujna 2014. do 24. lipnja 2018. Objavljivani su uglavnom u istoimenoj kolumni “Ne bojte se” na portalu Misija Slobodne Dalmacije koji Ugrin uređuje od njegova pokretanja u listopadu 2014. godine.

”Ukoričujem ih zbog svoje djece i svih budućih naraštaja da nikada ne zaborave svoje kršćanske i nacionalne korijene, suprotiva svima onima kojima je hrvatski narod trn u oku jer nas je Gospodin blagoslovio najljepšom zemljom na svijetu. Neka se ne dogodi da se jednog dana bude spominjala ona biblijska: 'Propast tvoja... iz tebe dolazi!' Sačuvao nas dragi Bog u vijeke vjekova!”, napisao je autor u
predgovoru najnovije knjige.

Ugrin je autor i urednik monografija: Međugorje (1996.), Papa u Splitu i Solinu (1998.) i Sitno Donje (2015.) te knjiga: Uskličnik (2000.), Znakovi vremena (2001.), Hrvati to znaju (2004.), Kardinalni razgovori (2007.), Nikad nazad (2009.), Gori-doli... (2011.) i Još Hrvatska nij’ propala! (2013./2014.)

Ugrinov rad i djelovanje prepoznati su i nagrađeni više puta. Godine 2001. dobitnik je nagrade “Marija Jurić Zagorka” Hrvatskog novinarskog društva i to za uređivanje kulturnog priloga Forum Slobodne Dalmacije. Godine 2007. nagrađen je od Hrvatskoga društva katoličkih novinara godišnjom nagradom ”za izuzetna novinarska postignuća i svjedočenje evanđeoskih vrijednosti putem sredstava društvenih komunikacija”. 

Dobitnik je i nagrade ”Posvećeni život”, koju su mu udijelili hrvatski redovnički poglavari i poglavarice uoči Svijećnice 2008. godine. Splitsko-dalmatinska županija nagradila ga je 2016. godine za osobito istaknuti doprinos novinarstvu.

Ivan Ugrin je predsjednik Nezavisnog sindikata Slobodne Dalmacije i član Središnjeg odbora Nezavisnih hrvatskih sindikata. Član je Hrvatskog društva katoličkih novinara, Matice hrvatske te Saveza za Poljica.

misija