Baština 714

Verbum predstavio novo izdanje za najmlađe - 'Moja krsna Biblija'

Verbum predstavio novo izdanje za najmlađe - 'Moja krsna Biblija'

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije 12. srpnja u Splitu predstavljena je knjiga Moja krsna Biblija, a predstavili su je dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Verbumov izdavački program za najmlađe obogaćen je još jednim, novim izdanjem naslova Moja krsna Biblija. Ovo izdanje donosi već poznati tekst u novom velikom formatu, kožnom uvezu sa srebrnim foliotiskom i srebrnim obrubom te će sigurno biti radosna uspomena na primanje sakramenta krštenja.

Moja krsna Biblija sadrži jednostavno i privlačno ispričane najvažnije biblijske priče popraćene lijepim ilustracijama pa će biti draga prva Biblija za svako dijete koja će ih od rane dobi uvoditi u temeljne vjerske stvarnosti i biblijsku povijest. Knjizi su pridodane i molitve zahvaljivanja, molitve prije spavanja kao i blagoslovi, što je čini i svojevrsnim dječjim molitvenikom i vodičem u duhovni život.

Ono što je čini zanimljivom jesu posebne stranice za bilježenje detalja o krštenju i djetetovoj prvoj godini života koje Moju krsnu Bibliju pretvaraju u knjigu radosnicu - dragi spomenar na djetinjstvo. Tom dijelu je pridodano i slikovito obiteljsko stablo koje će djecu uvesti u povijest vlastite obitelji. Autorica tekstova je Lizzie Ribbons koja je do sada priredila više uspješnih izdanja za djecu, a lijepe i maštovite ilustracije izradila je Paola Bertolini Grudina.

Moja krsna Biblija svojom bogatom opremom i sadržajem sigurno se nameće kao više nego prikladan dar prigodom primanja sakramenta krštenja, kao radosna uspomena na taj sveti čin te kao najdraža prva Biblija za svako dijete.

misija / verbum