Baština 3756

Snježana Šetka: Vatreni nisu zaboravili Boga, a ni Bog ne zaboravlja svoju djecu

Snježana Šetka: Vatreni nisu zaboravili Boga, a ni Bog ne zaboravlja svoju djecu
Slavlje nakon pobjede Hrvatske nad Engleskom
Snimio: Tom Dubravec / Cropix

Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva u nogometu! U polufinalu smo sinoć u Moskvi pobijedili Englesku rezultatom 2:1 i izazvali opće oduševljenje Hrvata diljem svijeta! Tko danas nije sretan, taj nije Hrvat!

Naši igrači pokazali su gard pobjednika! I svi odreda na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem, zahvaljuju Bogu!

Bog nas je nagradio – rekao je Dalić, među ostalim, nakon utakmice. Čovjek koji je uvijek isticao da mu je vjera i pripadnost Katoličkoj crkvi važna, i u tom je velikom trenutku – zahvaljivao Bogu!

Mi ćemo dat sve od sebe, pa šta dragi Bog da – glavni je slogan naših momaka u kockastim dresovima! I Bog je dao! Jer Bog nikada ne zaboravlja svoju djecu!

Zato, hvala ti, Bože, na našoj reprezentaciji! Čuvaj ih, štiti i brani od svakoga zla! Donijeli su nam toliko radosti! Jedina su nam sreća u ovoj nesretnoj državi! Na blagdan svetog Benedikta, zaštitnika Europe, pod okriljem Majke Božje, pobijedili su u polufinalu SP-a i bacili hrvatsku naciju u trans! Neopisivo smo sretni! Najbolji su lijek za sve naše boli, najbolja terapija za sve naše muke! Došli su nam kao spas!

Zato noćas nismo spavali. Samo smo slavili, pjevali i plakali od sreće. Ni danas ne bi ništa drugo radili nego uživali u euforiji koja je zahvatila domovinsku i iseljenu Hrvatsku. Nije san nego java.

Hrvatska je naša na krovu svijeta! Najbolja! Najljepša! Jedina! Sveta! I kad zatvorim oči, misli mi preplavi sinoćnja pobjeda hrvatske reprezentacije, a kad ih otvorim uživam u snimkama sjajne utakmice o kojoj ćemo još dugo s radošću govoriti. Utakmice za pamćenje i povijest.

Bože, hvala ti na ovoj sreći!

Snježana ŠETKA