Baština 546

Verbum predstavio knjigu Jacquesa Philippea 'Molitvom do životne preobrazbe'

Verbum predstavio knjigu Jacquesa Philippea 'Molitvom do životne preobrazbe'

Na konferenciji za novinare u četvrtak 12. travnja u prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu knjigu o. Jacquesa Philippea „Molitvom do životne preobrazbe" predstavili su dr. Miro Radalj i mr. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

U suvremenom svijetu užurbanosti i stresa sve je više onih koji prepoznaju da se istinsko ispunjenje nalazi u pronalasku životnog smisla i ispravnoj ravnoteži tijela i duha. Pri tome su neophodne molitva i meditacija iz kojih proizlaze osobna obnova i iscjeljenje, kao i duboke i korjenite promjene društva za kojima tako čeznemo.

U knjizi „Molitvom do životne preobrazbe", upravo objavljenoj u izdanju nakladne kuće Verbum, o. Jacques Philippe detaljno opisuje narav molitve i daje konkretne upute za to temeljno duhovno iskustvo. Knjiga o. Jacquesa je poput svojevrsne škole molitve koja vodi čitatelja na jednostavan način do osobne duhovne obnove koja potom obogaćuje i sve vidove života.

Za sve one koji žele produbiti vlastito duhovno iskustvo, knjiga Molitvom do životne preobrazbe nudi pristupačne i u svim životnim okolnostima primjenjive upute i poticaje kako bi u molitvi ostvarili prisan i dubok susret s Bogom koji je cilj i svrha molitvenog života. O. Jacques stavlja naglasak na osobnu molitvu jer se upravo u osobnoj molitvi nailazi na najveće poteškoće i izazove.

Osim toga, ako nema osobne molitve, lako se dogodi da zajednička molitva ostane površna, da ne dostigne svu svoju ljepotu i vrijednost. Nudeći konkretnu pomoć i praktična sredstva za redovitu i ustrajnu molitvu, ova knjiga čitatelju će pomoći da dođe u dodir s Božjom prisutnošću, ali će mu i pružiti potporu kako bi u ustrajnoj i vjernoj osobnoj molitvi preobrazio vlastiti život te pronašao svjetlo, snagu i mir.

Knjiga Molitvom do životne preobrazbe je dostupna u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr

misija / verbum