Baština 2856

Poslušajte novu pjesmu klape 'Sveti Juraj' MILA ZEMLJO NAŠA

Poslušajte novu pjesmu klape 'Sveti Juraj' MILA ZEMLJO NAŠA
Klapa Sveti Juraj HRM na raketnoj topovnjači "Vukovar" u Splitu

U mjesecu studenom kada se na poseban način sjećamo žrtve Vukovara i svih žrtava poginulih u obrani domovine Hrvatske, kako u domovinskom ratu tako i onih tijekom naše povijesti, Klapa hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" Vam predstavlja novu pjesmu pod nazivom MILA ZEMLJO NAŠA.

Glazbu i vokalni aranžman za klapu je napisao maestro don Šime Marović, tekst don Ante Škobalj, a aranžman za orkestar Mario Božić.

Pjesma je napisana 1975. godine ususret velikom slavlju u Solinu, a povodom tisućite obljetnicu smrti velike hrvatske kraljice Jelene Dobre, koja je na Gospinu otoku podigla prvu hrvatsku marijansku crkvu. Godinama se nije smijela niti mogla izvoditi.

- Kada smo je izveli na kraju svete mise zadušnice za pokojnog general bojnika Andriju Matijaša Pauka u Marini, na kojoj je nazočio i sam general Ante Gotovina, prišao mi je stisnu ruku i rekao da su sve naše izvedbe njemu posebne, ali da ga je ova potresla i dojmila kao ni jedna druga, kazao je zapovjednik klape Marko Bralić i zaključio:

- Ovakve su reakcije svih naših suboraca i prijatelja, posebno obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja nakon što su čuli pjesmu u našoj a capella izvedbi.

misija