Baština 412

Ocu Tomu Uzhunnalilu Nagrada Majke Terezije za društvenu pravdu

Ocu Tomu Uzhunnalilu Nagrada Majke Terezije za društvenu pravdu
Salezijanskom će se svećeniku nagrada uručiti 10. prosinca u indijskom gradu Bombayu

Otac Tom Uzhunnalil, nedavno oslobođen nakon 18 mjeseci zatočeništva u Jemenu, dobitnik je Nagrade Majke Terezije za društvenu pravdu, a koju dodjeljuje indijska Zaklada „Harmony“.

Utemeljitelj zaklade, Abraham Mathai, rekao je kako je taj katolički svećenik ogledni primjer ovogodišnje teme „Suosjećanje preko granica – samilosni odgovor na izbjegličku krizu“, dodajući da je otac Tom nastavio raditi na mjestu velike opasnosti iako je imao priliku napustiti Jemen. Salezijanskom će se svećeniku nagrada uručiti 10. prosinca ove godine u indijskom gradu Bombayu.

Podsjećamo da su oca Toma Uzhunnalila oteli islamistički teroristi u ožujku 2016. godine za vrijeme napada na starački dom u jemenskom gradu Adenu, a kojim su upravljale sestre Misionarske ljubavi. Salezijanski je svećenik oslobođen 12. rujna ove godine.

Zaklada „Harmony“ ustanovljena je pak u listopadu 2005. godine kako bi širila ideje mira, dijaloga i zajedničke pomoći neovisno o vjerskim, kastinskim, spolnim ili nacionalnim razlikama.

misija / radio vatikan