Baština 5189

Marijana Petir iz Bruxellesa: Kome smeta što vjerujem u Boga?

Marijana Petir iz Bruxellesa: Kome smeta što vjerujem u Boga?
Marijana Petir / snimio: Dragan Matić / EPH

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir preko Twittera je komentirala terorističke napade u Bruxellesu: "Eksplozije u Bruxellesu pred Uskrs pokazatelj su da nekima nije ništa sveto! Neće nas zaplašiti jer naš Bog je pobijedio smrt", napisala je Petir na Twitteru i zaključila s čestitkom "Sretan Uskrs".

- Čudno je da ljudima koji se predstavljaju kao zaštitnici ljudskih prava smeta što vjerujem u Boga, da me zbog toga napadaju, odriču mi to pravo i šire govor mrznje. Baš mi je žao da svojim načinom komunikacije ne doprinose ničem pozitivnom.

Zar mi vjernici više ne smijemo reći da vjerujemo u Boga i da nas ta vjera krijepi da ne podlegnemo strahu jer je Isus svojim uskrsnućem dao nadu da smrt nema zadnju riječ? - pita se Petir koja je sa suradniciam od ranog jutra  u Europskom parlamentu.

- Imali smo od 7.45 sati sastanak u Parlamentu tako da smo svi tu, i dobro smo. Radimo svoj posao. I drugi zastupnici koji su ovdje su dobro. Stupanj sigurnosti podignut je na najvišu razinu. Sutra poslije podne smo trebali putovati kući, no za sada nemamo informaciju da li će to biti moguće. Vijesti pratimo putem medija - kazala je Petir.

misija

Komentari: 1

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.
9. travnja 2016. u 21:07
POŠTOVANA GOSPODIČNA PETIR,
NIKOM NE SMETA VAŠE VJEROVANJE I UVJERENJE DA JE POSTOJAO NEKI IZDANAK BOGA ,ISUS, KOJEG UPRAVO SPOMINJETE I SLAVLJE NJEGOVOG USKRNUĆA KOJEG PROGALSIŠTE VI VJERUJUĆIM . NESREĆA JE U TOME ŠTO STE VI VJERUJUĆI U STALNOJ OPSESIJI KAKO VAM SDRUGI PRIJEĆE ILI NAMEĆU DRUGAČIJA VJEROVANJA. VAŠE VJEROVANJE I UVJERENJE SE ZAVRŠAVA SAMO U NEBU .ZATO HEGEL I GOVORI O VAMA KAO BIĆIMA NESRETNE SVIJESTI ,KOJI NIKADA NISTE SA SOBOM NI KOD SEBE, UVJEK STE ONOSTRANA BIĆA.ON KAŽE ,DOK SE VJERUJE U BOGA SVIJEST SPAVA. ZATO RELIGIOZNA LJUDSKA BIĆA ,NAZIVA SAMO BIĆIMA ,UPRAVO ZBOG TOGA ŠTO NIKADA NISUSU SA SOBOM NI KOD SEBE ,UVJEK SU ONOSTRANA BIĆA I NE MOGU BITI POVIJESNA LJUDSKA BIĆA KOJA SU SVIJESNA SEBE KAO PREDMETA SVIJESTI I SVIJETA U KOJEM ŽIVE I NISU SPOSOBNA DA SPOZNAJU RODNO MJESTO ISTINE.ZATO RELIGIJU NAZIVAJU ,TI VELIKI I POTVRĐENI UMOVI,OPIJUMOM NARODA .
ALI NAJVEĆI DIO OVIH NAŠIH LJUDSKIH BIĆA , NA NAŠOJ GEJI,POSEBNO ONIH OBRAZOVANIH KOJI SU NAUČILI ,ŠTO BI REKO HEGEL,MISLITI ,JER NAUČITI MISLITI JE DUG PUT DO TOGA STUPNJA SVIJESTI ,DO OBRAZOVANOG UMA ,KOJI NEMA KRALJEVSKE PREČICE SU SLJEDBENICI VELIKIH UMOVA OVOG NAŠEG SVIJETA ,MEĐU JKOJE UBRAJAM ,JA, MARXA I HEGELA I GALERIJU JOŠ IZVRSNIH FILOZIOFA, A KOJI REKOŠE DA SVE RELIGIOZNE ,POLITIČKE I PRAVNE POJAVE U LJUDSKOJ ZAJEDNICI NISU UZROK NEGO POSLIJEDICE EKONOMSKOG RAZVITKA PROIZVODNIH SNAGA. PA ZA ONA BIĆA ZA KOJA RELIGIOZNI LJUDI KAŽU DA SU NJIHOVA VJERUJUĆA BIĆA ,NADNARAVNA ,DAKLE, IZVAN PRIRODE ,PO NAŠOJ UVAŽENOJ PETIRKI BI BIO BOG, FILOZOFSKO-DIJALEKTIČKI MATERIJALIZAM IH NAZIVA HIMERAMA,JER SE O NJIMA NE MOŽE IMATI BILOKAKVA PREDODŽBA.
PREMA TOME ,POŠTOVANA GOSPODIČNA PETIR ,PAMET U GALVU I POČNITE UČITI MISLITI JER OVAJ NAŠ PRIRODNO-MATERIJALISTIČKI SVIJET IMA SIGURNE SPOZNAJE ,DANAS ,KADA RASPOLAŽE PLANETARNOM TEHNIKOM,KOJA MJERI GRAVITACIONE SILE I NJIHOVO UJEDNAČENJE KOJE DRŽE NAŠ SVEMIR U NEKOJ RAVNOTEŽI DA NE POSTOJE VANPRIRODNA BIĆA A NAŠ BI VELIKI GRČKI FILOZIOF ,ONDAŠNJIH VREMENA ,PLATON, BIO RAZUVJEREN DA U NJEGOVOM VIĐENJU NEBESKIH PROSTRANASTAVA NEMA BOGA DEMIJURGA KOME SE ON ,UVJEK U NEDOUMICI ,DA PROSUDI PRIRODU KOJA GA JE OKRUŽIVALA , IMENOVAO NADGLEDNIKOM SVIH NJEMU U TA VREMENA POZNATIH PLNETA ,U PRAVITELJOM .
ZMISLITE ,AKO STE NAUČILI ILI POČELI UČITI MISLITI ,KAKO JE NAŠ SVIJET ,SVIJET OVE NAŠE GEJE, ŽIVIO I OPSTOJAO A NIJE ZNAO ZA BOGA VAŠEG PROFILA ,A ISUS BI IM BIO SMIJURIJA. ETO ,SUSJEDNA GRAČA KOLIJEVKA ANTIČKE KULTURE ,KAŽE GRČKO-RIMSKI FILOZOF PORFIRIJE,NIJE ZNALA ZA POSTOJANJE ISUSA KAO NEKOG NADNAROVNOG DELIJU BOŽANSKE PREDIKACIJE,A JOŠ MANJE NJEGOVOG OCA ,BOGA, U FORMI KRŠĆANSKE DOGME.PA SE DA ZAKLJUČITI:LAKO JE BILO TIM NAŠIM PRAOCIMA ŽIVJETI KADA NISU MORALI SLUŠATI OVAKVE SPODOBE KAKVI SU NA OVOJ NAŠOJ GEJI,PREDSTAVNICI SVEVIŠNJEG NA ZEMLJI, KOJEG NAM POD NOS STALNO STAVLJA I UPOZORAVA ONAJ RIMSKI DRIPAC,IZ JUŽNO-AMERIČKIH PAMPASA ,VOJTILIN GAUČ,ILI NAŠE KAPTOLSKE NEŽENJE,BAKOVE ,KOJI NAM SVAKOG DANA ŠALJU PORUKE O PONIZNOSTI I POSLUIŠNOSTI VLADJUĆIM AKO ŽELIMO KRALJEVSTVO NEBESKO, ZA KOJE SE ZNA ALI NE VREJU RELIGIOZNI , DA SE NALAZI TRI METRA POD ZEMLJOM.